Canada interzice străinilor să mai cumpere case

scris astăzi, 09:40

Străinii nu mai au voie să cumpere locuințe în Canada până în 2025, o interdicție menită să combată deficitul de case și apartamente în această țară, relatează AFP.

Sunt exceptați de la această interdicție refugiații și rezidenți permanenți, iar legea se aplică doar locuințelor din oraș, nu și structurilor turistice, cum ar fi cabanele de vară, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Valoarea de piață a criptomonedei Solana, promovată puternic, s-a prăbușit

Această măsură a fost propusă de premierul Justin Trudeau în timpul campaniei electorale din 2021. Partidul său liberal s-a plâns că investitorii străini cresc prețurile, ceea ce face mai dificil pentru canadieni să dețină o casă.

Acestă măsură a fost adoptată în primăvară.

Cu toate acestea, piața imobiliară a încetinit recent, deoarece banca centrală a majorat ratele dobânzilor pentru a reduce inflația. Potrivit asociațiilor imobiliare, prețul mediu al unei case a fost de 630.000 de dolari canadieni (465.000 de dolari americani, 435.000 de euro) luna trecută, în creștere de la 800.000 de dolari canadieni în urmă cu un an.

Unii experți se îndoiesc că măsura va fi eficientă, deoarece străinii reprezintă mai puțin de 5% din proprietarii de locuințe din Canada, potrivit agenției naționale de statistică. Aceștia consideră că ar fi mai bine să se accelereze construcția de noi locuințe.

Afla mai multe despre
casa
canada  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on