Carte identitate – Sistem care va permite autentificarea cetățenilor în sistemele IT publice și private. Noul document va înlocui treptat, până în august 2031, actuala carte de identitate

scris astăzi, 11:42

Imprimeria Națională a primit cinci oferte în cadrul unei licitații pentru un sistem care va asigura emiterea și gestiunea certificatelor digitale necesare pentru autentificarea și identificarea unică a titularilor de cărți electronice de identitate în sistemele informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și ale altor instituții publice sau private.

Viitorul sistem va fi utilizat pentru emiterea noilor cărți electronice de identitate românești.

Ofertele au fost depuse de Dataware Consulting, Orange România, Trencadis Corp și asocierile formate din Advice Information Technology (lider) și OSI Sistemske Integracije (Slovenia), respectiv Trans Sped (lider), BIT4ID (Italia) și Dendrino Solutions.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 5 ani și a fost estimat la 22,87 milioane de lei, fără TVA.

CITEȘTE ȘI Aproximativ 300 de angajați AROBS beneficiază de acțiuni în prima etapă a programului Stock Option Plan

“La nivelul central al sistemului informatic CEI (cartea electronică de identitate), componentele PKI (Public Key Infrastructure) vor asigura emiterea și gestiunea certificatelor digitale necesare pentru autentificarea/identificarea unică a titularului de CEI în sisteme informatice ale MAI, precum și în sistemele informatice ale altor instituții publice sau private, pe baza certificatului menționat anterior, cât și pentru semnarea documentelor electronice de către titularul CEI în raport cu sistemele informatice ale MAI și cu sistemele informatice ale altor instituții publice, conform prevederilor legale în vigoare”, scrie în caietul de sarcini al licitației.

CITEȘTE ȘI TABEL Noi ieftiniri: Carburanții au ajuns la nivelul din urmă cu o lună și jumătate

O infrastructură de cheie publică (PKI) permite utilizatorilor de Internet și alte rețele publice să se angajeze în comunicare sigură,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on