Cât cheltuie primăriile din Capitală, Iași, Cluj, Oradea, Galați, Pitești pe distracția de sărbători

În luna septembrie, la nivelul Uniunii Europene s-a ajuns la un acord privind reducerea voluntară a consumului de energie electrică cu 10% cu o componentă obligatorie de 5% în orele de vârf.Newsweek a vrut să vadă modul în care mai multe primări din țară au pus în practică această soluție, dat fiind că târgurile de Crăciun, spectacolele de lumini și concertele au devenit o tradiție. Toate aceste evenimente consumă o cantitate însemnată de curent si chiar de bani într-un moment în care bugetele primăriilor sunt tot mai apăsate de cheltuieli.

Astfel că Primăria Municipiului București a declarat pentru Newsweek România că, pe lângă Târgul de Crăciun organizat în Piața Constituției, în acest an vor fi instalate 2.900 de decorațiuni, iar costurile asociate (verificări echipamente; montare; conectare; deconectare; demontare) sunt estimate la valoarea de 1.350.000 lei.

Cluj-Napoca
„Evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă sau Târgului de Crăciun din Cluj sunt concesionate pe o perioada de 5 ani, printr-o procedură de „selecție de oferte”. Prin urmare Târgul de Crăciun din Cluj este organizat de o asociere a trei societăți în baza contractului”, a spus primăria municipiului Cluj-Napoca pentru Newsweek.

Totuși, instituția publică va organiza două evenimente din bugetul primăriei și anume „Revelion 2023” și „1 decembrie – Ziua Națională a României”. Pentru organizarea lor sunt alocați de la bugetul local 700.000 lei.

„Primaria Municipiului Cluj-Napoca alocă 1.183.839,47 lei fără T.V.A., la care se adaugă TVA pentru serviciile de “Iluminat ornamental de sărbători” (Sezonul 2022-2023). Preconizăm o valoare a energiei electrice utilizată pentru realizarea iluminatului festiv de aproximativ 54000 lei” a maai spus primăria.

Galați
Primăria municipiului Galația ne-a transmis că va aloca suma de 1.750.000 lei pentru iluminatul festiv. De asemenea, instituția dorea, la momentul în care Newsweek a solicitat aceste date,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on