Cât costă benzina și motorina azi, 11 decembrie 2022

Cât costă benzina și motorina azi, 11 decembrie 2022

Preț pentru benzină și motorină duminică, 11 decembrie 2022.

Potrivit datelor furnizate de Monitorul Prețurilor, cele mai mici prețuri sunt următoarele, în București: 6,61 lei/litru benzina, 7,76 lei/litru motorina.

În București, cea mai scumpă benzină standard se vinde cu 6,91 lei/litru la stații de pe străzile Corneliu Coposu și Progresului. Cea mai ieftină benzină se vinde cu 6,61 lei/litru pe Strada Doctor Herescu.

În București, cea mai scumpă motorină standard se vinde cu 8,02 lei/litru pe străzile Corneliu Coposu și Progresului. Cea mai ieftină motorină se găsește la stația de pe strada Doctor Herescu, 7,76 lei/litru.

*Aceste prețuri sunt fără reducerea de 50 de bani.

În țară, benzina cea mai ieftină o găsești la o stație din Cenad, Timiș, iar motorina cea mai ieftină în Titu, Dâmbovița.

VEZI ȘI – Ungurii au făcut cozi la benzinării din cauza penuriei de carburant

O penurie de carburant a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la benzină impusă de guvernul lui Viktor Orban.

‘Situaţia ofertei este evident critică, cererea a explodat, consumatorii fac rezerve, şi au început achiziţiile determinate de panică’, a precizat Gyorgy Bacsa, director executiv al MOL, într-un comunicat transmis agenţiei France Presse.

Media ungare au arătat marţi cozi de aşteptare de sute de metri la benzinăriile din ţară, în timp ce un fotograf al agenţiei franceze de presă citate a constatat că majoritatea pompelor din mai multe staţii de alimentare din Budapesta erau goale.

‘O penurie parţială a produselor noastre ne afectează întreaga reţea, iar un sfert dintre benzinăriilor noastre sunt complet goale’,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on