Caz terifiant la Suceava. Un adolescent a spânzurat și decapitat un câine, apoi a postat imagini online

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 09:15

585 citiri

Un adolescent de 17 ani a fost reţinut de poliţişti după ce a ucis cu barbarie un câine şi a rănit un altul.

Cazul era anchetat la poliție din luna februarie a anului trecut. Atunci, poliţişti de la Biroul Pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Suceava au fost sesizaţi prin plângere de către reprezentanta Asociației ”Casa lui Patrocle” despre faptul că un tânăr în vârstă de 17 ani şi 11 luni, domiciliat în satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei, a ucis prin cruzimi un exemplar canin, faptă săvârşită pe raza comunei Horodniceni.

Cu ocazia cercetării locului faptei, respectiv la o locuinţă din localitatea Horodniceni, a fost identificat un alt câine din rasă comună ce prezenta mai multe leziuni în zona gâtului şi a pieptului, motiv pentru care organele de cercetare ale poliţiei judiciare au dispus plasarea animalului în adăpost.

În cauză a fost întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept” şi “rănirea sau schingiuirea animalelor”.

Minorul a fost expertizat psihiatric, constatându-se că a săvârşit faptele cu discernământ.

Citește și:

Doi bărbaţi din localitatea arădeană Almaş – tată de 84 de ani şi fiu de 57 de ani – au fost găsiţi morţi în casă, miercuri seară, cadavrele fiind întinse în pat, iar vecinii spun…

Un bărbat din Berzunți, județul Bacău, în vârstă de 52 de ani, a primit 6 luni de închisoare cu executare, pentru că a omorât un pui de câine.
Sentința nu este una definitivă, dar…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on