Cazul escrocilor de la Cluj. Cum erau jefuiți proprietarii care le închiriau apartemetele

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 20:45

4274 citiri

Un caz aflat judecat în faza de apel la Curtea de Apel și trimis pentru rejudecare la Judecătoria Cluj-Napoca arată cât de ușor pot pica proprietarii de apartamente în plasa chiriașilor puși pe escrocherii.

În acest caz, care nu este nici acum finalizat, totul a început în februarie 2015, când proprietarul unui apartament a depus plângere la Poliție împotriva a doi tineri, cărora le-a închiriat apartamentul. Potrivit proprietarului, după publicarea anunțului de închiriere a apartamentului pe care îl deține a fost sunat de o tânără care i-a spus că ar fi interesată de închirierea imobilului pentru ea și prietenul ei.

În aceeași zi, proprietarul s-a întâlnit cu cei doi tineri, care i-au spus că urmează să fie dați afară din fosta chirie, întrucât proprietarul dorește să vândă apartamentului, și că au nevoie urgentă de o nouă chirie. Proprietarul și chiriașii s-au înțeles pentru o chirie lunară de 800 de lei, și o garanție de 190 de euro, care urma să fie achitată ulterior, pe o durată de 2 ani.

Tânărul i-a mai spus proprietarului că nu are bani să achite chiria pentru că are un credit la CEC și că doar într-o săptămână va avea banii necesari. Astfel, în contract s-a stipulat că plata chiriei se va face în 16.02.2015.

La data la care trebuia plătită chiria, cei doi tineri nu s-au prezentat la locul întâlnirii și nici nu au răspuns la telefon. Mai târziu, proprietarul a fost sunat de chiriaș, care i-a comunicat că urmează să îi plătească chiria în data de 17.02.2015, dar nici de data aceasta nu s-au prezentat.

Fără chiria încasată și cu televizorul furat

După mai multe încercări eșuate de recuperare a banilor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on