Cazurile revoltătoare de abuz sexual de la Universitatea de Teatru și Film: “Și-a băgat limba în gura mea și a început să se frece cu corpul de mine” VIDEO

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 12:07

291 citiri

O investigație făcută de Rise Project a scos la iveală o serie de abuzuri sexuale și de hărțuiri de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” (UNATC) din București.

Toate mărturiile îl vizează pe profesorul Felix Alexa, care predă la UNATC din 1994 și este un artist multipremiat. De-a lungul anilor a avut numeroase relații cu studentele, reputație care era deja cunoscută. Potrivit investigației, a fost vorba atât de relații, cât și de avansuri, atingeri și propuneri nepotrivite din partea acestuia. Principala promisiune pe care o făcea Felix Alexe era că le va ajuta pe tinerele femei în carieră, punctând de fiecare dată că nu vor reuși fără el.

Mărturiile femeilor abuzate

Bianca a urmat cursurile unui master în regie la UNATC între 2014 și 2016. După o perioadă în care a acumulat absențe, profesorul ei, Felix Alexa, a sunat-o și a țipat la ea, spunându-i că este neserioasă și că ar trebui să se întoarcă în Cluj. Bianca l-a rugat să-i fie asistentă de regie pentru un spectacol pe care el îl monta la Teatrul Maghiar din Cluj, iar Alexa a acceptat, susținând că poate ”așa se vor înțelege mai bine când se întorc la București”.

După spectacol, cei doi au mai rămas la discuții, la un pahar cu vin.

”N-am simțit că e ceva în neregulă să stai să bei un pahar de vin cu profesorul tău. (…) Am simțit pentru prima dată că nu mai sunt persoana aia care a venit de la Cluj să fure locul”, spune Bianca.

Apoi profesorul și-a tras scaunul lângă ea și a sărutat-o.

„În capul meu mă gândeam: Nu fă nimic. Las-o așa, că trebuie să găsesc acum o metodă să plec de-aici.”

Bianca spune că și-a făcut curaj și i-a spus profesorului că vrea să plece acasă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on