Ce a pățit un pădurar care a promis răzbunare după ce a fost reclamat pentru tăieri ilegale: „Te prind eu singur în pădure”

Un pădurar din județul Buzău a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 1.600 de lei după ce l-a amenințat pe un om de afaceri care a făcut împotriva sa plângere penală pentru tăieri ilegale. Pădurarul a fost judecat pentru infracțiunea de răzbunare pentru ajutorul dat justiției.

Judecătoria Buzău a pronunțat în 15 octombrie o primă sentință într-un dosar de răzbunare pentru ajutorul dat justiției în care a fost trimis în judecată Ion Stemate, un pădurar din județul Buzău acuzat că l-a amenințat pe Daniel Teșcan, un om de afaceri din domeniul forestier, care a depus împotriva pădurarului o plângere penală pentru tăieri ilegale de pădure.

Potrivit datelor de la dosar, Teșcan este administratorul unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate exploatarea și debitarea lemnului. Teșcan are în administrare, proprietar fiind socrul său, o pădure în suprafață de 6 hectare în județul Buzău, pe raza Ocolului Silvic Privat Nehoiu, în cadrul căruia Ion Stemate lucrează ca pădurar.

Potrivit procurorilor, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, Teșcan a aflat că pădurarul Stemate exploatează o suprafață de pădure în aceeași zonă, iar lemnul îl transportă târâș cu un utilaj prin pădurea socrului său. Ancheta a mai arătat că la data de 31.01.2020, Teșcan a mers în pădure, unde a găsit cioate provenite din tăierea ilegală a unui număr de 3 arbori rășinoase și un arbore din specia foioase, bănuind că lemnul a fost tăiat de pădurar.

În urma descoperirii făcute, Teșcan a făcut plângere penală împotriva pădurarului, împotriva căruia a fost declanșată urmărirea penală pentru tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier național și furt de arbori.

Amenințările pădurarului

După depunerea plângerii, Teșcan a depus o nouă plângere, reclamând că în seara zilei de 4 februarie 2020, în timp ce era în fața casei sale,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on