Ce conțineau cele două plicuri suspecte primite la Ambasada Ucrainei de la București

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 18:30

424 citiri

Experții au stabilit ce conțineau două plicuri suspecte primite marți, 6 decembrie, de Ambasada Ucrainei la București. SRI a transmis miercuri, 7 decembrie, că acestea nu prezentau substanțe explozive sau periculoase, ci aveau alt conținut.

”În legătură cu cele două plicuri suspecte ridicate în cursul zilei de ieri de la ambasada Ucrainei din București, vă facem cunoscute următoarele aspecte:

În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase.

Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, a transmis SRI.

Marți, 6 decembrie, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

Institutul Național de Medicină Legală va stabili de unde provin aceste țesuturi, conform SRI.

Kuleba: Amenințările la adresa diplomaților noștri continuă să sosească.

Ministrul de Afaceri Externe al Ucrainei a transmis miercuri, 7 decembrie că sunt deja 31 de cazuri de astfel de atentate în 15 țări.

”De o săptămână, ambasadele și consulatele ucrainene funcționează sub măsuri de securitate sporite, frontiere ale poliției, sosiri de dresori de câini, pirotehnici și experți criminaliști, ca în fotografia din această postare din Polonia.

În ultimele două zile, pachete suspecte au ajuns la ambasadele din Italia, Polonia, Portugalia,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on