Ce i-a pregătit ministrul Petre Daea omologului său din Austria

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunţat cum va reacţiona când se va întâlni cu omologul său austriac, întrevedere la care va aborda subiectul aderării ţării noastre la Schengen. El a precizat că îi va strânge mâna şi „o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria”.Petre Daea a fost întrebat, sâmbătă la Antena 3, ce îi va transmite omologului său austriac în cadrul unei întâlniri pe care o va avea la Bruxelles, după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen. 

„Nu voi folosi acest prilej pentru a muştrului pe cineva, dar cu siguranţă îi voi strânge mâna şi o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune ceea ce merită să fie spus şi anume că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria şi din acest punct de vedere am ocazia să transmit ceea ce simt ca om, ca român şi din acest punct de vedere nu voi avea nicio rezervă”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Întrebat dacă va mai merge la schi în Austria sau dacă va renunţa la un cont într-o bancă cu capital austriac, Petre Daea a răspuns: „Nu m-am dus la schi şi dacă m-aş duce, m-aş duce în România, avem suficiente zone în care se poate schia”.

„Nu practic acest sport. Dar chiar dacă l-aş practica, nu m-aş duce pentru că nu am cunoscut încă în întregime ţara pe care vreau să o cunosc şi îi îndemn pe toţi să cunoască România şi să stea în perimetrul acesta al interesului statal pe care îl avem”, a completat ministrul PSD.

El a mai precizat că va face ce este convenabil pentru România şi nu va sta niciodată cu capul plecat.  

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on