Ce pedepse a primit cuplul de români care și-a ucis copilul. Băiețelul de 1 an și 7 luni – hrănit cu forța și bătut pentru că plângea

Judecătorii au pronunțat sentințele finale într-un caz ale cărui detalii sunt înfiorătoare.

Un bărbat din satul Coțofanca, județul Călărași, s-a ales cu o pedeapsă de 11 ani de închisoare, scăzută de la 14, după ce el și concubina lui l-au bătut sistematic pe un băiețel de 1 an și 7 luni – fiul femeii din altă relație – până când copilul a murit. Mama acestuia a primit și ea o pedeapsă definitivă de 4 ani și 6 luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului.

Băiețelul de 1 an și 7 luni a murit după ce Stelian Șerbănică l-a izbit cu capul de ușă, lovitura producându-i o hemoragie pe creier. Medicii legiști au descoperit pe corpul copilului, la necropsie, urme de lovituri pe tot corpul, provocate de mamă. De asemenea, analizele au arătat că acesta avea o stare de sănătate precară, fiind neglijat de mai multă vreme.

În urma anchetei a rezultat că băiețelul era bătut fie când stătea la masă, fie când era pe oliță, de câte ori așa-zișii lui părinți erau nemulțumiți de ceea ce făcea. Ca modalitatea de aplicare a „corecțiilor” corporale, aceștia foloseau palmele, unghiile sau nuiaua.

Procurorii au reținut în rechizitoriu că între Mariana Daniela Păunescu şi Stelian Șerbănică a existat o relaţie de concubinaj de aproximativ 2 săptămâni, începută pe la mijlocul lunii septembrie 2021, când femeia s-a mutat la domiciliul acestuia din satul Coţofanca, jud. Călăraşi, împreună cu fiul minor în vârstă de 1 an şi 7 luni.

Cum arăta „căminul” copilului: condiții mizere, obiecte aruncate la întâmplare

„În toată această perioadă au locuit singuri într-o casă formată dintr-un hol (folosit şi ca bucătărie) din care se intra în alte trei încăperi (prima din faţă cum intri era folosită ca şi cameră de zi şi/sau dormitor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on