Ce se întâmplă cu Pilonul II de PENSII. Turcan spune că a fost o GREȘEALĂ

Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, spune că în Pilonul II de pensii s-a strecurat o greșeală. 

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, anunță că s-a strecurat o greșeală la Pilonul II de pensii atunci când cota de contribuție a fost micșorată la 3,75 procente, iar această măsură afectează veniturile actualilor și viitorilor pensionari, transmite Alba24. 

Pilonul II de pensii este la fel de important ca cel de stat, declară ministrul interimar al Muncii. Măsura reducerii la 3,75% a cotei de contribuţie la fondul de pensii administrat privat a fost greşită, prin urmare afectează veniturile actualilor şi foştilor pensionari, precizează Raluca Turcan.

Întărire Pilonului II de pensii, un obiectiv

Raluca Turcan anunțat pe Facebook că a avut o discuție importantă, miercuri (n.r. – 13 octombrie), cu reprezentanţii conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară, preşedintele Nicu Marcu şi cu vicepreşedintele Daniel Armeanu, despre întărirea Pilonului II de pensii în contextul obiectivelor asumate de Guvern în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“Ca ministru al Muncii am modificat şi completat modelul-cadru al contractului individual de muncă, prin care angajatorii trebuie să informeze angajaţii cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat. Ca om politic şi ca ministru al Muncii, am insistat permanent că Pilonul II de pensii este la fel de important ca cel de stat.

Într-o ţară cu un sistem de pensii apăsat de raportul mare pensionari-angajaţi şi confruntat cu perspectiva declinului demografic, Pilonul II oferă posibilitatea unei pensii suplimentare pe lângă pensia sistemului public.

Măsură greșită

Măsura reducerii, de la 1 ianuarie 2018, a cotei de contribuţie la fondul de pensii administrate privat, de la 5,1% la 3,75% prin OUG nr. 82/2017, a fost greşită şi afectează veniturile actualilor şi viitorilor pensionari”, a precizat ministrul interimar al Muncii,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on