Ce se întâmplă în China?

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 16:04

2085 citiri

Sătui de politica “Zero Covid” chinezii s-au revoltat. Totul a început la Foxconn, producătorul telefoanelor Apple. Revoltele au cuprins marile orașe. Cel mai important dintre ele Shanghai.

E interesant cum decurge o revoltă anticomunistă. Primele revendicări sunt pentru o viață normală. Oamenii sunt sătui de propriile locuințe devenite odată cu pandemia pușcării. Comparativ cu lockdown-ul și restricțiile din China, ceea ce s-a petrecut în restul lumii poate fi trecut la capitolul glumă. Există imagini cu scări de bloc sudate de autorități. Nimeni nu intră, nimeni nu iese. Iar asta vreme de aproape trei ani.

Apar apoi primele strigături de substanță ca de exemplu “Jos președintele Xi!”. Nu după multă vreme își face loc sloganul care amenință sistemul: “Jos comunismul!”. Asta a fost formula în România acum 33 de ani. Doar că la noi sloganurile au trecut în realitate. Nu-i cazul Chinei unde tehno-comunismul este de nezdruncinat. În plus, chinezii revoluționari n-au niciun sprijin din partea lumii civilizate, așa cum se întâmplă cu Ucraina. Mă îndoiesc că președintele Xi – ales deunăzi pentru un al treilea mandat, trăiește vreo emoție. Controlul populației este total și după toate probabilitățile perpetuu. Fiecare cetățean se găsește în baza de date, are “scor de credit social”, este urmărit 24/24 și 7/7. Dictatura comunistă deține controlul întregii populații de 1,4 miliarde de oameni. Țara e înțesată de camere de luat vederi. Rețelele sociale și Internetul sunt strict controlate. Forțele de securitate sunt atotputernice și omniprezente – ca în oricare stat totalitar. Tehnologia occidentală a ajutat la întărirea unui stat care produce și călca pe cadavre. Soft-uri de recunoaștere facială, presă controlată la sânge, disidența eliminată prin forța brută. Sunt caracteristicile unui regim totalitar. Credeți ca în stradă o sa iasă un miliard de oameni ca să dea cu tiranii de pământ?

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on