Ce sunt roboții industriali și care sunt cele mai folosite tipuri? (P)

Automatizarea a constituit probabil cel mai mai mare pas înainte din punct de vedere științific, care a avut un impact major asupra dezvoltării domeniului economic.

Muncile grele, care presupun ridicarea unei greutăți considerabile sau procesele extrem de migăloase, fac activitatea angajaților din sectorul de producție mult mai dificilă. As fi ideal un ajutor care să facă totul mai ușor, nu-i așa?                                                              

Din fericire, soluția pentru a ușura munca depusă de oameni și a îi lăsa să se ocupe de sarcini care presupun gândire critică, analiză, etc. deja există! Astfel de roboți industriali sunt de câteva decenii o alternativă mult mai practică, mai rapidă și mai singură în anumite sectoare de activitate în comparație cu angajarea de personal, care poate fi pus în fața unor riscuri în timpul muncii în ceea ce privește sănătatea și integritatea fizică. 

Dintre toate tipurile de roboți existenți și utilizați în domeniile industriale, brațul mecanic este fără îndoială o invenție revoluționară, care poate fi utilizată în moduri pe care poate încă nici nu ți le-ai imaginat. Roboții industriali sub formă de braț mecanic folosiți în ziua de azi sunt meritul lui Joe Egelberger și datează încă din anul 1959.

Aceștia funcționează pe baza unor algoritmuri bine gândite, care fac utilizarea extrem de facilă chiar și pentru persoanele care nu dețin cunoștințe de programare. Mișcarea brațului este asigurată de un cod Python. 

Care sunt avantajele folosirii roboților industriali?

– Structura sa a fost inspirată de brațul uman și poate îndeplini funcții asemănătoare cu ale acestuia, chiar cu un nivel de precizie și rapiditate mult mai ridicat.

– Activitățile pe care le poate realiza sunt extrem de diverse – de la sudură la manipularea produselor cu o greutate mare.

– În funcție de tipul acestora,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on