Cea mai mare controversă de Ziua Națională a României. CFR nu e doar în faliment economic, ci și moral

Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Controversă de Ziua Națională a României.

Un simbol istoric va găzdui o petrecere cu șpriț și lăutari. Vorbim despre Trenul Regal care a fost închiriat pentru o petrecere numită „Spriț și lăutari”, chiar de Ziua Națională a României.

Biletul nu a fost deloc ieftin, mai precis 500 de euro de persoană. S-au vândut 80 de bilete. Casa Regală vede petrecerea ca pe o „blasfemie”. 

Care Regală: Este o blasfemie

Decizia de a face petrecere cu lăutari în Trenul Regal a deranjat, pe bună dreptate, Casa Regală.

„Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Trenul Regal îl considerăm un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, a reacționat directorul Administrației Proprietăților Regale, Ion Tucă.

Val Vâlcu: CFR nu este doar în faliment economic, ci și în faliment moral

Concluzia pe acest subiect a fost trasă de ziaristul Val Vâlcu.

„CFR nu este doar în faliment economic, ci și în faliment moral”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la B1 TV, în emisiunea Laurei Chiriac.

Mai multe detalii despre eveniment:

Trenul Regal a fost închiriat pentru o petrecere numită „Spriț și lăutari”, chiar de 1 Decembrie. Un bilet a costat 500 de euro și în pachet a intrat o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri,

 » Aflați mai multe informații aici.