Ceață densă și vizibilitate extrem de redusă pe autostrăzile A1 și A2. Recomandările poliției, după ce au avut loc mai multe accidente

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 18:14

350 citiri

Centrul Infotrafic avertizează sâmbătă, 26 noiembrie, că este ceaţă densă pe Autostrada 1 Bucureşti – Piteşti, dar şi pe A 2 Bucureşti Constanţa, în unele locuri vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.

Pe A2, la kilometrul 201, trei maşini cu patru persoane s-au ciocnit, dar toţi ocupanţii refuză transportul la spital.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti şi A2 Bucureşti-Constanţa”, a anunţat, sâmbătă, Centrul Infotrafic.

Poliţiştii avertizează că ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

”Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător. Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă”, au mai transmis poliţiştii.

Potrivit acestora, nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Constanţa au anunţat că au intervenit la un accident rutier produs pe A 2, la km 201 sens de mers Bucureşti-Constanţa.

Accidentul a fost urmat de incendiu, dar care a fost stins până la sosirea echipajelor de intervenţie.

”În accident au fost implicate 3 autoturisme în care se aflau, în total, 4 persoane adulte. Persoanele implicate au fost asistate medical la faţa locului,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on