Cecilia Radu, director general Novo Nordisk, noul președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente

Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România, este noul Președinte al ARPIM, ales după ce actualul Comitet Director, condus de Alina Culcea, Director General Amgen România, și-a încheiat mandatul. Potrivit statutului Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, ARPMI,  acesta nu putea candida pentru un nou mandat.

Alina Culcea, Director General Amgen România, își încheie, deci, un mandat de trei ani la conducerea Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), având în total o perioadă de șaseani de activitate continuă în Comitetul Director.

Un nou Comitet Director format din 7 membri, sub conducerea noului președinte Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România, a fost ales de Adunarea Generală ARPIM. Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv, iar numărul companiilor membre ARPIM a crescut la 28, prin intrarea în Asociație a Gilead Sciences.

Proiecte relevante în  mandatul Alinei Culcea

 “Sunt mândră și onorată de acești ani în care am reușit, împreună cu echipa ARPIM, să consolidăm parteneriatele strategice cu factorii de decizie, cu Asociațiile de Pacienți, cu alte asociații ale industriei, cu mass-media, pentru a promova împreună soluții în beneficiul pacienților români. În acești trei ani, ARPIM a contribuit la proiecte relevante precum Planul Național de Combatere a Cancerului, un cadru mai bun de prevenție în Diabet, rambursarea vaccinurilor, un acces mai bun al pacienților la medicamente de ultimă generație și a lansat Pactul pentru Inovație în Sănătate, un proiect strategic care are potențialul de a redefini aspecte importante ale Sistemului de Sănătate. Mulțumesc tuturor pentru colaborare și urez succes noului Comitet Director în misiunea frumoasă pe care și-a asumat-o pe mai departe”, a declarat Alina Culcea, fost Președinte ARPIM.

“ARPIM este o asociație ce pune în centrul activității sale pacienții din România, nevoile acestora precum și asigurarea accesului lor la medicamente de ultimă generație și la servicii medicale performante.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on