Cel mai căutat spărgător de locuințe a fost condamnat la 41 de ani închisoare. Czika Laszlo Ștefan a intrat ilegal în peste 60 de case din 9 județe

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 15:34

1427 citiri

Un cunoscut spărgător de locuințe din România, Czika Laszlo Ștefan, a fost condamnat la o pedeapsă de 41 de ani închisoare, 3 luni și 10 zile, redusă la maximum de 30 de ani de închisoare.

Sentința a fost dată de Curtea de Apel Cluj. Potrivit rechizitoriului citat de clujust, datat 10 ianuarie 2023, Czika Laszlo Ștefan a fost judecat într-un amplu dosar în care erau analizate și documentate 60 de spargeri de locuințe din Cluj, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Iași, Târgu-Mureș, Brașov, Bacău și Neamț.

În același dosar a fost trimis în judecată și partenerul său de spargeri, Keresztes Joszsef, care a primit 27 de ani, 5 luni și 10 zile.

Prejudiciul adus de cei doi a fost estimat, conform rechizitoriului, la 537.300 de lei și 55.000 de euro, el fiind recuperat parțial.

Spărgătorul a evadat în trecut din arestul poliției

Czika Laszlo a devenit cunoscut recent pentru opinia publică, după ce a scăpat din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, scrie adevarul.ro.

Originar din Sfântu Gheorghe, el este acuzat de comiterea mai multor furturi din locuinţe.

Doar în perioada ianuarie-februarie 2016, Czika, ajutat de Keresztes Jozsef, a spart 40 de locuinţe din Cluj-Napoca.

Unul dintre motivele pentru care evadarea lui Czika Laszlo din arestul IPJ Cluj a făcut valuri în Poliţia Română este faptul că prinderea lui iniţială a fost una dintre cele mai grele misiuni, întinzânu-se pe o perioadă de mai bine de un an şi fiind foarte costisitoare în ceea ce priveşte numărul de oameni, dar şi de resurse tehnice folosite, susţin surse din cadrul anchetei, mai arată adevarul.

Citește și:

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat joi,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on