Cele mai ciudate apeluri la 112; de la fantome, la extratereștri

Anul trecut au fost înregistrate peste zece milioane de apeluri la 112.Din păcate, aproape jumătate din aceste telefoane nu au aveau legătură cu serviciul de urgență: de la posibila prezență a unor fantome, invadarea extratereștrilor sau situații în care oamenii cereau ca cineva își recuperze telefonul sau că dispare zahărul de pe rafturi. La categoria apelurilor de urgență cu nevoi reale pe primul loc sunt cele legate de sănătate, potrivit Pro TV.

Pe primul loc în 2022 au fost problemele medicale

Dintr-un total de aproape zece milioane de apeluri în 2022, pe primul loc au fost problemele medicale. Oamenii au invocat dureri de cap, de spate, ori s-au plâns că au febră. Urmează cei care au solicitat intervenția poliției pentru tulburarea liniștii publice sau ca să aplaneze diverse conflicte. Deloc surprinzător pe locul trei, au fost problemele respiratorii severe, care au fost semnalate de cele mai multe ori în perioada virozelor sau post-Covid.

Totuși, mulți au sunat la numărul unic de urgență, deși nu aveau nevoie de medici, polițiști sau pompieri. Iată ce a spus cineva:

„După ce am fost amenințat de două persoane, am început să văd fantome prin curte.”

O altă persoană a avertizat că: „La ora zece va ateriza o navă extraterestă și este nevoie de asistența polițiștilor!”

Au fost, însă și plângeri ceva mai pământene.

„O persoană de la magazin cumpără tot zahărul, vă rog un echipaj!”

Iar un român a cerut să fie dus acasă pentru că a rămas fără bani de taxi.

Sociologii spun că inițiatorii apelurilor false dau dovadă de lipsă de educație, iar cei care sună non-stop nu au încredere în sistemul medical.

Gelu Duminică, sociolog: „Clar este vorba de lipsă de educație.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on