Cetățeni româno-molodoveni, prinși la vamă cu sute de litri de băuturi alcoolice și pastile de „făcut mușchi”

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 09:22

844 citiri

Doi bărbați din Republica Moldova s-au ales cu dosare penale după ce au încercat să introducă în România sute de comprimate anabolizante și sute de litri de alcool. Amândoi au dublă cetățenie – română și moldoveană – și au fost amendați cu câte 5.000 de lei fiecare, fiind în prezent cercetați pentru infracţiunea de de introducerea în țară de substanțe dopante de risc.

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit cantitatea totală de 320 de comprimate și patru fiole de substanţă anabolizantă, precum și 613 litri de băuturi alcoolice, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, disimulate în bagaje, transmite Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

În ziua de 07 decembrie, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetățenie română și moldoveană, în vârstă de 37 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bagajul personal al tânărului cantitatea de 300 de comprimate de DANABOL, substanţă inclusă în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008”, transmite IGPF.

Ce au luat cu ei moldovenii în drum spre Marea Britanie

De asemenea, în data de 08 decembrie, în jurul orei 19.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română şi moldoveană,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on