CFR Călători lasă …fără locomotivă Trenul Regal pentru petrecerea „Șpriț și lăutari” de Ziua Națională FOTO

Compania CFR Călători anunță că va lăsa fără locomotivă Trenul Regal de 1 Decembrie, când va fi organizată o petrecere numită „Șpriț și lăutari”, pe traseul Gara Băneasa – Sinaia.

„CFR Călători nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA.

CFR Călători poate realiza la cerere, contra cost, prestații comerciale folosind personalul și materialul rulant propriu sau al beneficiarului.

CITEȘTE ȘI FOTO Pisaniile lui Ștefan cel Mare – găsite în Herson. Toate icoanele – furate

În acest sens, CFR Călători a primit o solicitare de prestări servicii pentru asigurarea remorcării și a personalului tehnic în vederea circulației garniturii Trenului Regal, pe ruta București-Sinaia și retur. Beneficiarul, odată cu solicitarea, a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate.

CFR Călători a notificat Beneficiarul, confortm clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului.”, arată G4Media.

Ceea ce înseamnă că organizatorii trebuie să găsească altă locomotivă până joi, 1 Decembrie. Tot în cursul zilei de luni, ministerul Transporturilor a explicat că nu poate opri închirierea Trenului Regal pentru o petrecere cu ,,șpriț și lăutari” programată de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, deciziile privind Societatea de Turism feroviar fiind strict în responsabilitatea lichidatorului judiciar, Gabriel Iorgulescu, potrivit unor precizări pe care ministerul le-a trimis luni, conform sursei citate.

CITEȘTE ȘI FOTO Un antreprenor din București, șocat de prețul unei gogoașe ungurești la Târgul de Crăciun din Cluj: La Sibiu e mai ieftin și mai bun

De 1 Decembrie, Trenul Regal, un simbol istoric, va găzdui o petrecere cu „șpriț și lăutari” pentru care 80 de persoane au plătit în total 40.000 de euro.

 » Aflați mai multe informații aici.