China | Experţii estimează 9.000 de morţi pe zi, din cauza Covid-19 ⋆ Universul.net

Statele Unite iau în considerare efectuarea de teste din apa reziduală din avioanele pe rute internaţionale pentru a detecte eventuale variante emergente de COVID-19, în timp ce numărul infectărilor creşte în China. Experţi în sănătate din Marea Britanie estimează că în prezent 9.000 de persoane mor zilnic în China din cauza acestei boli, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Propunerea de a testa apa reziduală de către Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA ar oferi o soluţie mai bună pentru a urmări virusul şi a-i încetini intrarea în SUA decât noile restricţii de călătorie anunţate în această săptămână, afirmă trei experţi în boli infecţioase.

SUA şi alte ţări au anunţat că persoanele care călătoresc din China vor trebui să aibă obligatoriu teste COVID negative.

Afirmaţiile vin după ce firma de date din domeniul sănătăţii Airfinity, cu sediul în Marea Britanie, a arătat că aproximativ 9.000 de persoane mor zilnic de COVID în China, dublând estimarea din urmă cu o săptămână.

Infectările cu COVID au început să se răspândească în China în noiembrie, intensificându-se în această lună, după ce Beijingul a renunţat la politica sa zero-COVID, inclusiv la testarea regulată a populaţiei şi publicarea datelor privind cazurile asimptomatice.

Numărul cumulat al deceselor în China, de la 1 decembrie, a ajuns cel mai probabil la 100.000, iar numărul total al infectărilor la 18,6 milioane, a arătat Airfinity, joi. Firma a explicat că a folosit un model bazat pe datele din provinciile chineze de dinainte de schimbarea modului de raportare a cazurilor.

Airfinity se aşteaptă ca numărul infectărilor COVID din China să atingă primul vârf în 13 ianuarie, cu 3,7 milioane de cazuri zilnice.

Datele contrastează cu cele raportate de autorităţile chineze – câteva mii de cazuri zilnice – după ce o reţea naţională de centre de testare PCR a fost în mare parte dezmembrată şi autorităţile au trecut de la prevenirea infectărilor la tratarea lor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on