Chinezii stau la cozi la paşapoarte, după ce autorităţile au ridicat restricţiile de călătorie după pandemia de COVID

Luni, la Beijing, oamenii au stat la cozi lungi în faţa birourilor de imigrare, dornici să îşi reînnoiască paşapoartele după ce autorităţile au renunţat la controalele COVID la frontieră, care, timp de trei ani, i-au împiedicat în mare parte pe cei 1,4 miliarde de chinezi să călătorească în străinătate, relatează Reuters.Redeschiderea graniţelor, începând de duminică, a fost unul dintre ultimii paşi pe care China îi mai avea de făcut pentru renunţarea la toate restricţiile severe din cadrul politicii sale “zero-COVID”. 

Ridicarea restricţiilor a început luna trecută, după proteste istorice împotriva măsurilor care au ţinut la distanţă virusul, dar care au provocat o frustrae generalizată în rândul populaţiei.

În timp ce aştepta, la o coadă de peste 100 de persoane, să-şi reînnoiască paşaportul, un pensionar în vârstă de 67 de ani din Beijing a declarat pentru Reuters că vrea să călătorească în Statele Unite pentru a-şi vedea fiica, pentru prima dată în ultimii trei ani. “Ea s-a căsătorit anul trecut, dar a trebuit să amâne ceremonia de nuntă pentru că nu am putut merge acolo la ea. Suntem foarte bucuroşi că acum putem merge”, a spus Yang, alături de soţia sa.

Decizia Beijingului de a renunţa la condiţia de carantină pentru vizitatori este de aşteptat să stimuleze călătoriile externe, deoarece rezidenţii nu se vor confrunta cu aceste restricţii la întoarcere. Dar zborurile sunt rare şi mai multe state cer teste negative de la vizitatorii din China, încercând să limiteze o epidemie care copleşeşte multe dintre spitalele şi crematoriile din China. China, de asemenea, cere teste COVID negative de la călători înainte de plecare.

Radiodifuzorul de stat CCTV a raportat duminică că zborurile directe din Coreea de Sud către China erau aproape epuizate. Reportajul a ajuns rapid cel mai citit articol de pe site-ul chinez de socializare Weibo.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on