Chrome oferă suport pentru logarea fără parolă

scris astăzi, 16:16

Cea mai nouă versiune a browser-ului dezvoltat de Google include suport pentru tehnologia passkeys, care folosește autentificarea biometrică în locul parolelor.

La două luni după Safari, Chrome lansează și el suportul pentru tehnologia passkeys, susținută de marii giganți din tehnologie și considerată mai sigură și mai ușor de folosit decât tradiționalele parole.

Passkeys sunt identificatoare unice, stocate pe un telefon, PC sau stick USB, care confirmă identitatea celui care încearcă să se logheze, eliminând din schemă parola.

CITEȘTE ȘI Decizie: Google trebuie să elimine datele din rezultatele căutării online dacă utilizatorii dovedesc că sunt inexacte

În loc să introducă parola, utilizatorul își va confirma identitatea prin scanarea amprentei sau recunoașterea facială cu ajutorul telefonului.

Renunțarea la parolă este benefică atât pentru utilizator, care se va loga mai simplu, cât și din punctul de vedere al securității, deoarece nu mai este folosit cel mai vulnerabil element.

Chrome suportă passkeys pe Windows 11, macOS și Android. Pentru ca logarea fără parolă să devină realitate, mai este necesar ca serviciile care se folosesc pe bază de conturi să implementeze suportul pentru passkeys.

Afla mai multe despre
google
chrome
passkeys
parolă  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on