Cine cumpără Enel România. Anunțul momentului din Grecia

PPC va finaliza negocierile pentru achiziționarea Enel Romania în februarie, sunt informațiile din Grecia cu privire la achiziția companiei din România. Procesul de negociere ar fi finalizat în proporție de 70%, citează Rador unele informații. 

Astfel, negocierile dintre compania publică de electricitate din Grecia, PPC, cu grupul italian Enel pentru achiziționarea Enel România sunt într-un stadiu foarte avansat, urmând, pe baza stadiului actual, a fi finalizate cel târziu până la jumătatea lunii februarie.

După cum relatează surse de rang înalt din cadrul PPC, verificarea activelor Enel România – due diligence – progresează rapid, fără să scoată la iveală până acum surprize neplăcute. Informațiile respective spun că procesul este finalizat în proporție de aproximativ 70% și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni.

În cazul încheierii cu succes a negocierilor, Consiliul de Administrație al PPC, companie listată la Bursa din Atena, va decide dacă societatea va prezenta o ofertă obligatorie către Enel și suma la care se va ridica această ofertă. Decizia va marca o schimbare majoră pentru PPC, deoarece se va extinde pe piața din Balcani – o extindere ce reprezintă o prioritate strategică pentru companie și servește, de asemenea, obiectivului mai larg de a îmbunătăți poziția geostrategică a Greciei în regiune – reușind totodată și un ”salt” de ordinul a 623 MW în direcția dezvoltării portofoliului de surse regenerabile de energie.

Potrivit acelorași surse, faptul că PPC a ”curtat” Enel România înseamnă că PPC nu este interesată de filiala elenă a Enel, EnelGreen Power Greece și asta deoarece costul achiziționării activelor este mai mic în România decât în Grecia.

Opoziția din Grecia cere explicații

Pe de altă parte, o cerere de convocare a Comisiei pentru Producție și Comerț pe tema achiziționării Enel România de către PPC a fost depusă de membrii grupului SYRIZA-PS (stânga radicală,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on