Cine e Lucian Bode, ministrul care cade mereu în picioare. 9 eșecuri care nu l-au clintit pe politician

Ministrul Bode rămâne în Guvern, indiferent de înfrângerile publice. Bode e un fel de WinRar al politicii, aplicația de dezarhivare căreia îi expiră licența și rămâne valabilă. 

Neaderarea României în Spațiul Schengen – asta după ieșirile publice în care Bode se anunța optimist, chiar și cu o zi înainte de eșec – e doar ultima sa mare eroare de pe listă.

Bode a fost ministru al economiei în guvernul Ungureanu (februarie – mai 2012), apoi ministru al transporturilor în guvernul Orban (noiembrie 2019 – decembrie 2020). În actualul guvern a venit la cârma Ministerului de Interne în decembrie 2020, după Marcel Vela. Bode a fost și interimar la justiție, între Stelian Ion și Cătălin Predoiu (2021). 

În urma căror scandaluri a mai căzut în picioare „liberalul” Lucian Bode, toate ca ministru de interne?

  1. Acuzat de plagiat 

În 24 noiembrie, Emilia Șercan a publicat, în PressOne, o investigație în care arăta că ministrul de interne a plagiat în teza sa de doctorat 18,5%, și nu doar 2,95%.

„Nu mă pronunț pe analizele unor persoane private”, a fost reacția lui Bode. 

În ultimul an, doi miniștri plecaseră din Guvernul Ciucă după acuzații de plagiat. Florin Roman, ministrul digitalizării, și Sorin Cîmpeanu, cel al educației.

Recomandări

Cel mai longeviv director din istoria Operei Vieneze, românul Ioan Holender, articol în Libertatea cu un mesaj către cancelarul austriac: „Mă simt jenat, ba chiar rușinat”

  1. Scandalul mașinilor BMW

Poliția Română a finalizat pe 28 iulie 2022 o procedură de achiziție și a semnat un contract-cadru pentru cumpărarea a minimum 300/maximum 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL.

După dezvăluirile G4Media,

 » Aflați mai multe informații aici.