Cine era de fapt John Englezu, celebrul interlop din Constanța, asasinat în Malta

Informațiile conform cărora un infractor periculos cu dublă cetățenie română și britanică a fost ucis în Malta, au scos din nou la lumină rivalitățile dintre bandele de crimă organizată din România care își desfășoară afacerile în străinătate.

Este vorba despre Joseff Rivas, cunoscut sub numele de John Englezu, un personaj îndoielnic din Constanța. El ar fi fost ucis, luni, la Paceville, de doi frați dintr-un clan interlop rival din București.

Cum a murit Joseph Rivas

Inspectorul care se ocupă de caz, Kurt Zahra, a oferit instanței o privire de ansamblu asupra anchetei care a dus la arestare. Poliția primise un raport de înjunghiere în Paceville. La momentul apelului, victima era încă în viață, dar, la scurt timp, poliția a fost informată că victima a decedat.

Cercetările au indicat că omorul a fost rezultatul unei dispute care a implicat un sindicat al crimei organizate care lucra în domeniul prostituției.

Doi frați din clanul Chira, Ionuț Iulian Tănase, în vârstă de 35 de ani, și Dan-Andrei Tănase, în vârstă de 32 de ani, au fost trimiși deja în judecată pentru omor, deținere de armă în momentul comiterii unei infracțiuni, purtare de cuțit fără drept în spațiul public și încălcarea ordinii și liniștii publice, dar și de infracțiuni legate de prostituție. Un al treilea bărbat se află la spital, acesta fiind și el prins în încăierarea în care a fost ucis John Englezu. Acesta va fi audiat la externare, scrie maltatoday.com.

Femeile traficate de aceștia au arătat polițiștilor mesaje care indicau că li s-a spus să părăsească țara.

În timpul interogatoriului, unul dintre acuzați le spusese polițiștilor că, după ce a văzut toate aceste mesaje, nu puteau să nu acționeze.

Cei trei bărbați fuseseră la o cafenea din strada Ross când au fost abordați de alți trei bărbați.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on