Cine este ofițerul acuzat că a copiat la un examen de promovare în funcție. Candida pentru un post la catedra de criminalistică

Un ofițer de poliție instructor de tragere la Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina, a fost prins copiind la examenul de promovare pentru un post la catedra de criminalistică a unității de învățământ.

Ofițerul a fost eliminat din concurs, deși inițial fusese notat cu 9.40, punctaj care îi garanta postul dorit.

Tocmai nota foarte mare obținută la testul scris de ofițerul a atras atenția contracandidaților care au cerut comisiei de examen să verifice înregistrările video surprinse de camerele de luat vederi din sala de examen.

”Comisia de concurs a solicitat Direcției de comunicații și informatică vizualizarea înregistrărilor din sala unde a avut loc concursul, iar în urma vizualizării acestor înregistrări s-a constatat că acesta a fraudat prin copierea rezultatelor de la un alt candidat aflat în sală”, a explicat Beatrice Melniceanu, purtător de cuvânt al Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina.

În imagini se vede cum ofițerul incriminat ”se inspiră” din lucrarea unui contracandidat, fără ca acesta din urmă să știe și, evident, să-și dea acordul.

Ofițerul este angajat al școlii din 2016. Acesta a intrat recent în corpul ofițerilor, iar în septembrie 2022, când a avut loc examenul, a candidat pentru un post la catedra de Pregătire juridică și criminalistică.

În urma verificărilor înregistrărilor video, polițistul a fost eliminat din concurs. El luase media cea mai mare, la egalitate cu alt candidat, și urma să-și aleagă funcția pentru care aplicase.

Reprezentanții Școlii de Agenți de Poliție de la Câmpina au precizat că la acest moment s-a solicitat sprjinul forurilor superioare din MAI pentru pentru a se iniția o cercetare disciplinară a ofițerului suspectat că a fraudat examenul.

Între timp, ofițerul a atacat în instanță decizia comisiei de examen în urma căreia nota de 9.40,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on