Cine s-ar afla, de fapt, în spatele refuzului Austriei de a ne primi în Schengen. Coșea: Un eșec al României. Nu trebuie să ne milogim pe nicăieri

Cine s-ar afla, de fapt, în spatele refuzului Austriei de a ne primi în Schengen. Coșea: Un eșec al României. Nu trebuie să ne milogim pe nicăieri / Foto: Pixabay, de Maverick27

Economistul Mircea Coșea a vorbit despre șansele României de a fi primită în Schengen, în contextul opunerii Austriei.

Austria se opune vehement aderării României la Spațiul Schengen. Țara ar avea mai multe solicitări pentru a-și da acordul, iar una dintre ele ar fi modificarea legii offshore, potrivit informațiilor apărute în presă. În acest context, economistul Mircea Coșea a fost întrebat care sunt șansele țării noastre de a intra totuși în Schengen.

Cât de mult ar trebui să le mai dăm ca să putem să intrăm și noi în clubul acela în care dorim de mult să ajungem?, l-a întrebat jurnalista Realitatea Plus pe economistul Mircea Coșea.

Mircea Coșea: Suntem membri ai Uniunii Europene cu drepturi depline, nu trebuie să ne milogim pe nicăieri

Nu trebuie să dăm nimic. Suntem membri ai Uniunii Europene cu drepturi depline, nu trebuie să ne milogim pe nicăieri. Este un eșec al României de 10 ani de zile. Acum toată lumea aleargă din colț în colț, fac declarații, se întâlnesc cu fel de fel de reprezentanți, dar de 10 ani de zile nu s-a făcut nimic pentru Schengen. Ministerul de Externe, europarlamentarii, ambasadorii noștri, nimeni nu a făcut nimic. Acum câteva luni de zile problema Schengen a fost ridicată de Germania, dacă vă amintiți, pentru că trage ca transporturile să fie fluidizate înspre și dinspre Ucraina. Eu cred că problema este mult mai complicată și ține de o anumită politică a UE punând în față anumite țări, a pus Olanda, a pus Suedia, acum pune Austria.

“Un cordon de siguranță pe care Uniunea Europeană vrea să îl facă la Marea Neagră”  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on