Cine sunt infractorii românii căutați pe tot globul. Gregorian Bivolaru, un criminal celebru și patru femei, pe lista Interpol FOTO

Zeci de români, unii cunoscuți la nivel mondial, alții știuți doar de poliție și instanțele de judecată, sunt căutați de interpol la nivel planetar. Doar 25 dintre ei au fost solicitați de România. Restul sunt urmăriți de autoritățile din alte state unde au comis infracțiuni grave.

Conform site-ului Interpol, 35 de persoane de naționalitate română sunt căutate în prezent de poliție. Printre acestea se află și personaje celebre care au reușit să se ascundă de autorități zeci de ani.

Greogorian Bivolaru, cel mai bătrân infractor român căutat cu Interpol

Printre cei mai cunoscuți români căutați la nivel planetar de Interpol se află Gregorian Bivolaru (70 de ani). El este dat în urmărire internațională de autoritățile din Finlanda, fiind condamnat pentru trafic de persoane și abuz sexual.

În România, Bivolaru a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu o minoră și trafic de persoane. A stat în penitenciar doar un an și două luni. A plecat din România imediat după ce a fost eliberat condiționat, în septembrie 2017.

A primit azil politic în Suedia, motivând că este nevinovat, că dosarul lui e politic și că este hărțuit în România. Efectul: 11 ani nu a putut fi extrădat, scrie Libertatea.

În timpul judecării procesului și-a schimbat numele în Magnus Aurolsson. Mult timp a fost citat greșit, pe numele Gregorian Bivolaru. Înainte să fie eliberat, a recunoscut că este vinovat și că nu va mai discuta cu minore.

În 2017 a câștigat la CEDO 7.000 de euro de la statul român. Motivul: poliția nu l-a eliberat imediat după decizia instanței din 2004. În octombrie 2018 câștigă din nou la CEDO, peste 6.000 de euro, pentru că procesul lui a durat prea mult – peste 9 ani.

Motivul pentru care statul român trebuie să îi plătească daunele: procedura viciată de citare a martorilor și neîndeplinirea corectă a procedurilor de aducere la instanță.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on