Cine sunt primii anti-vacciniști ai României. Votanții lor sunt mai puțin dispuși să se vaccineze

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) a realizat un sondaj despre starea de spirit și climatul social din România după zece luni de pandemie.

Sondajul face o radiografie a stării de spirit și a climatului social din România la zece luni de la înregistrarea primului caz de COVID-19 în țara noastră.

Peste jumătate dintre români cunosc pe cineva care a fost infectat cu SARS CoV-2, procentul fiind de peste trei ori mai mare decât în luna iulie, dar acest lucru nu face să crească și îngrijorarea cu privire la acest virus.

Mai mult de 1 din 10 români s-a testat din proprie inițiativă, aproape de 3 ori mai mult decât în urmă cu 4 luni. Pe acest fond, un sfert dintre români sunt deciși să se vaccineze cât mai repede odată ce vaccinul va fi disponibil în țara noastră, aproape 4 din 10 sunt încă rezervați cu privire la vaccinare, iar aproape o treime nu s-ar vaccina sub nicio formă.
 

ROMÂNII ȘI PROXIMITATEA COVID-19

Dacă în urmă cu 4 luni, doar 16% dintre români spuneau că au cunoștință de o persoană care a fost infectată cu virusul SARS CoV-2, la 9 luni de la primul caz de COVID – 19 în România 1 din 2 români cunoaște personal pe cineva care a contractat boala. Tinerii, persoanele educate, cele care locuiesc în mediul urban sunt categoriile care au cunoscut, în proporții mai ridicate decât altele, persoane bolnave de COVID – 19, pe când bărbații, vârstnicii, cei cu educație scăzută și cei care locuiesc la sate se află printre cei care spun în proporție mai ridicată că nu cunosc pe nimeni care să fi contractat boala.

Mai mult de trei sferturi dintre români (78%) știu că în localitatea lor există sau au existat cazuri de COVID – 19,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on