Ciocniri între manifestanţi şi forţe de ordine la Paris, la mobilizarea împotriva creşterii vârstei de pensionare

Membri ai unor grupuri radicalizate şi violente – Black Bloc – au aruncat cu pubele, PET-uri şi fumigene în forţe de ordine, joi, la Paris, în cadrul zilei de mobilizare împotriva unei reforme a pensionării, iar unităţi mobilizate au acţionat în vederea dispersării grupului cu gaze lacrimogene, la câţiva paşi de Piaţa Bastiliei, relatează Le Figaro.Numeroşi elevi participau la manifestaţii la Paris.

”Rezistenţă împotriva celor care vor să sărăcească tinerii!”, strigau elevii, care purtau bannere.

”Vrem să ni se dea de lucru vât mai devreme posibil”, declară Manès, în vârstă de 15 ani, de la Liceul Buffon de la Paris, venit să-şi exprime opoziţia faţă de creşterea vârstei pensionării de la 62 la 64 de ani.

20 DE ARESTĂRI LA PARIS, 17 LA LYON

Prefectura Poliţiei Parisului anunţă că 20 de persoane au fost arestate la manifestaţiile din capitala franceză, la manifestaţii împotriva reformei pensionării.

Ciocniri au avut loc joi după-amiaza între forţe de ordine şi manifestanţi în zona Pieţei Bastiliei.

Aceste ciocniri au avut loc la o distanţă importantă de delegaţiile sindicatelor care participă la această zi de mobilizare.

Prefectura Poliţiei din Lyon a anunţat că la manifestaţiile din acest oraş au luat parte 23.000 de persoane.

Joi au fost arestate 17 perdsoane, a anunţaty Prefectura din Rhône.

Un grup de persoane din mediile ”ultrastângii” a atacat o patrulă a poliţiei muncipale în zona Vieux-Lyon.

Forţe de ordine au intervenit rapid.

Coloane ale forţelor de ordine s-au desfăşurat la intersecţia rue du Pas de la Mule cu  boulevard Beaumarchais pentru a întrerupe coloana. Potrivit ziarului, tensiunile au crescut în urma unor invective, iar membri din cadrul Compagnies républicaines de sécurité (CRS) au intervenit ”în forţă”.

MOBILIZARE PUTERNICĂ LA EDF

Nivelul participării la această primă şi cea mai urmărită zi de mobilizare împotriva precedentului proiect de reformare a pensiilor era,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on