Cioloş: Cîţu şi Hunor mi-au spus că au nevoie de o discuţie în partid, pentru a lua mandat

Premierul desemnat Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat miercuri, după o primă rundă de negocieri cu USR-UDMR şi cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament, pentru formarea unei majorităţi şi a unei alianţe de guvernare, că Florin Cîţu şi Kelemen Hunor i-au spus că au nevoie de o discuţie în partid, pentru a lua mandat pentru o astfel de negociere şi că vineri vom avea o nouă întâlnire. El a precizat că discuţiile au fost în jurul propunerii de premier desemnat făcută de preşedintele Klaus Iohannis şi care este pe masă, iar dacă PNL vrea să facă o propunere de premier, să spună ei.

”Le-am expus planul meu, odată ce am fost desemnat premier de către preşedinte, că intenţia mea este să formez un Guvern şi prioritatea este refacerea coaliţiei. Am spus că acesta este obiectivul, cu măsuri de gestionare a pandemiei, a preţurilor la energie şi implementarea PNRR”, a spus Cioloş.

Premierul desemnat a subliniat că prioritatea, obiectivul lui şi al USR, este să dea un guvern României cât mai repede.

”Să mergem cu o soluţie în Parlament cât mai rapid, pentru că, dată fiind gravitatea situaiei, nu putem aştepta prea mult. Din punctul nostru de vedere, nu există altă construcţie majoritară decât cea cu PNL şi UDMR şi susţinerea minorităţilor”, a completat el.

Dacian Cioloş a arătat că premierul şi Kelemen Hunor i-au spus că au nevoie de o discuţie în partid pentru a lua un mandat.

”Vineri, vom avea o nouă întâlnire pentru a vedea deciziile în interiorul partidelor, în special domnul Cîţu, care are mâine o şedinţă a conducerii partidului”, a precizat Cioloş.

”Acum, important este să avem un Guvern cât mai repede, dacă PNL vrea să facă o propunere de premier să spună ei,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on