Cioloș: Florin Cîțu a cerut să ne întâlnim în formatul de lideri ai celor trei partide

Prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș a declarat marți că este important ca la discuțiile cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor „să existe dorința politică” pentru continuarea coaliției. Acesta spune că Florin Cîțu a fost cel care a propus ca întâlnirea să aibă loc în trei și că va discuta „fără nicio problemă” cu premierul demis printr-o moțiune de cenzură votată de USR.Acesta susține că protocolul de coaliție nu a fost „denunțat” de niciuna dintre părți și că în protocol nu scrie numele premierului.

„În momentul de față cele mai mare șanse ar trebui să le aibă refacerea coaliției dintre USR, PNL și UDMR. Reactivarea ei, pentru că protocolul nu a fost revocat de niciuna dintre părți. Nu țin minte să fie acolo numele premierului, știu că PNL a venit cu două propuneri. Noi am spus tot timpul că PNL are tot dreptul să ofere prim-ministrul. Retorica ironică să discutăm noi cu PSD și cu AUR, dacă discutăm serios intenția noastră este să refacem coaliția”, a spus Cioloș.

„Florin Cîțu este președinte al PNL, mă întâlnesc cu el fără nicio problemă. Noi am spus că nu îl mai vrem premier. Propunerea domnului Cîțu a fost să ne întâlnim în formatul de lideri ai celor trei partide, fără echipe de negociere. Important este să existe dorința politică să continuăm acest proiect și de acolo să discutăm lucrurile concrete”, a mai declarat Dacian Cioloș

Liderul USR spune că se așteaptă „la orice” și că speră să clarifice lucrurile cât mai repede în ceea ce privește intenția foștilor parteneri de a reface coaliția.

„Mă aștept la orice. Multă lume văd că spune, suntem într-o situație de criză, deci cu cât mai repede clarificăm, cu atât mai bine. Dacă după această primă discuție vedem care sunt pretențiile fiecăruia,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on