Cîțu scoate promisiunile – sugerează că pensiile pot fi mărite cu un procent superior celui preconizat în prezent

Pensiile ar putea fi majorate anul viitor cu un procent mai mare decât cel preconizat în prezent ca urmare a creșterii încasărilor la buget, a sugerat premierul Florin Câțu.

“Vom discuta de pensii și salarii la construcția bugetului. Nu s-a stabilit încă procentul (de majorare a pensiilor – n.r.). S-ar putea să fie o dinamică diferită față de ce avem preconizat în prezent”, a afirmat Cîțu, ca urmare a evoluției încurajante a veniturilor bugetare.

Primul-ministru a fost întrebat ce se va întâmpla cu pensiile speciale ale primarilor, în contextul în care parlamentarii PNL au votat la fel ca cei ai PSD un raport de respingere a legii prin care acestea erau abrogate.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

“Aici eu aș vrea să fim foarte pragmatici. În fosta coaliție aveam un grup de lucru care trebuia să găsească soluții pe sistemul de pensii. Noi vrem să trecem toate pensiile pe principiul de contributivitate. Nu are sens să avem în Parlamentul României și asta i-am rugat pe parlamentarii PNL, tot felul de proiecte în Parlamentul României care merg împotriva a ceea ce facem noi în programul de guvernare. Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii și aceste pensii vor fi incluse acolo. Nu are sens să luăm decizii în Parlamentul României care merg împotriva a ceea ce vom face în viitor”, a afirmat Cîțu.

Comentând decizia Moody’s de a îmbunătăți perspectiva României din negativă în stabilă, Cîțu a declarat că în prezent sunt foarte mici șanse “să vedem un derapaj”.

În opinia sa, un derapaj economic ar putea apărea doar în condițiile instalării unui guvern nou, “dacă România va intra pe mâinile populiștilor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on