Cîțu se întreabă de ce nu scade prețul carburanților în ritmul în care crește în funcție de cotațiile petrolului

scris astăzi, 15:51

Premierul interimar Florin Cîțu a afirmat că dacă prețurile la carburanți nu scad pentru că există cerere, e normal, dar dacă scăderea nu se produce pentru că există un cartel, atunci Consiliul Concurenței ar trebui să facă o investigație să și spună cum este situația.

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.
Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

În prezent însă, cotațiile petrolului sunt în plină ascensiune, ajungând la nivelul cel mai ridicat din ultimii 3 ani, prețurile carburanților neavând cum să scadă, ci dimpotrivă perspectivele fiind unele de scumpire.

În plus, cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, deținută de Rompetrol Rafinare, a fost închisă pentru 3 luni, în urma incendiului de la începutul lunii iulie, și urmează a fi redeschisă treptat, până la finele lunii octombrie, când ar trebui să atingă randamentele optime de funcționare.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Florin Cîțu a fost întrebat dacă va lua măsuri în condițiile în care prețul unui litru de benzină premium a ajuns în București la 7 lei.

“Prețurile la carburanți…poate ar trebui Consiliul Concurenței să facă acea anchetă să ne spună din când în când dacă lucrurile sunt OK acolo și ele sunt determinate chiar de piață. Pentru că altfel este o piață liberă, dar și eu ca și dumneavoastră văd că atunci prețul petrolului crește, imediat crește prețul la pompă, dar atunci cînd prețul petrolului scade, nu scade prețul la pompă. Este cumva o asimetrie și sper că această asimetrie nu este dată de vreun cartel sau ceva,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on