City Insurance, faliment: Românii au depus deja 17.000 cereri de despăgubiri. Când sunt estimate primele plăți

Românii au transmis aproximativ 17.000 de cereri de plată pentru despăgubiri de la City Insurance până marți, 12 octombrie, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), care au preluat conducerea acestei companii la care a fost demarat falimentul.

Cererile de plată pot fi făcute atât de asigurații (clienții) City Insurance, cât și de persoanele păgubite de către asigurații acestei societății. Vezi în articol câte noi dosare de daună au fost deschise și când sunt estimate primele plăți.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Retragerea autorizației de funcționare a City Insurance, liderul RCA cu 3 milioane de asigurați, a fost publicată luni, 27 septembrie 2021, în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că în 60 de zile de la acest moment Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate să facă plăți către clienții sau păgubiții RCA ai acestei companii, în limita a 500.000 de lei pe fiecare contract de asigurare.

“Fondul este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei Autorității de Supraveghere Financiară de retragere a autorizației de funcționare. Termenul calculat de FGA pentru începerea plăților este 29 noiembrie 2021”, arată FGA.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on