City Insurance – Falimentul dublează creșterea pieței. Afacerile vor atinge cel bun rezultat din ultimii 32 ani. Falimente, tranzacții, achiziții și apariția unor noi jucători pe piață.

Falimentul City Insurance, fostul lider al pieței asigurărilor, a avut ca principal efect dublarea ritmului de creștere a volumului de prime subscrise de jucătorii de profil, pe fondul avansului puternic al tarifelor RCA. Astfel, dacă în primele 9 luni din 2021 piața a urcat cu aproximativ 15%, în perioada similară a anului trecut avansul era deja de 28%, la 13,4 miliarde de lei. Este cel mai bun rezultat al industriei din ultimii 32 ani și, cel mai probabil, subscrierile au depășit pragul de 16 miliarde de lei pentru întregul an 2022, relevă date analizate de Profit.ro.

Mai multe cifre privind dinamica pieței asigurărilor în perioda ianuarie – septembrie 2022 sunt disponibile AICI.

Ce a adus 2022

Unilink Polonia a finalizat preluarea a 80% din acțiunile Safety Broker, cel mai mare intermediar local

Unilink, cel mai mare broker din Polonia, a preluat 80% din acțiunile Safety Broker, operațiunea având ca obiectiv construirea celei mai mari platforme de vânzări de asigurări din Europa Centrală și de Est.

Ulterior, în primăvară, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția.

CITEȘTE ȘI Cora România pierde procesul pentru amenda aplicată cu acuzația că s-ar fi înțeles cu alți retaileri să-și coordoneze politica prețurilor. Carrefour a recunoscut

Noi jucători în piață – Hellas Direct și Eazy

Sacha Dragic, fondatorul Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, și-a extins portofoliul de investiții în zona asigurărilor și a investit, prin vehiculul său D Craig Holding, în primul insurtech din România și din Europa Centrală și de Est, proiectul fiind anunțat în premieră de Profit.ro în luna iulie 2022.

Noul jucător, Eazy Asigurări, va fi condus de Dan Filip,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on