City Insurance luptă să își anuleze falimentul. Prima decizie

City Insurance, fostul lider al pieței asigurărilor, a pierdut la prima instanță procesul privind anularea unei decizii a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din septembrie 2021, prin care a fost retrasă autorizația de funcționare a societății, s-a constatat starea de insolvență și a fost promovată cererea privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia.

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs.

Conform sentinței, reclamanta Vivendi International, principalul acționar al fostului asigurător, va achita către ASF suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat redus în mod corespunzător.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Asigurătorii vor fi obligați să cotizeze mai mult pentru a acoperi gaura provocată de falimentul City Insurance. Posibile majorări de tarife la polițe, inclusiv RCA

În septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că a retras autorizația de funcționare și a constatat insolvența City Insurance, cel mai mare asigurător din țară în ultimii trei ani, cu peste 3 milioane de contracte.

Tribunalul București a admis cererea ASF în prima parte a lunii februarie a acestui an. Detalii AICI.

Creditorii fostului asigurător au depus cereri de creanțe care însumează aproape două miliarde de euro. Detalii AICI.

Despre cauzele falimentului City Insurance, AICI.

CITEȘTE ȘI Instanța obligă ASF să-i transmită lui Năsui date despre salarii, sporuri, locuință de serviciu, cazare, diurna și transport. Anterior, deputatul a cerut informațiile în baza Legii 544/2001, fără succes

Cu un capital de 116,7 milioane de lei, City Insurance este controlată de Vivendi International SRL – 85,23%, Nicolae Mușat – 8,9%, Fortuna Coppola – 2,37%, Cristian Pascale – 1,91% și alți acționari persoane fizice și juridice – 1,58%.

Vivendi International este controlată integral de Solexim SARL (Geneva,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on