Ciucă: La sfârşitul lui 2022, cifra totală a investiţiilor se ridică la 73 de miliarde de lei, un record pentru investiţiile din banii de la buget ⋆ Universul.net

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că la sfârşitul anului trecut cifra totală a investiţiilor se ridică la 73 de miliarde de lei. El a menţionat că la finalul lunii octombrie 2022 ţara noastră depăşise anul în care s-a înregistrat cea mai mare valoare a investiţiilor străine directe în România, transmite News.ro.

“Doresc să fac câteva menţiuni legate de primele cifre pe care am putut să le agregăm după încheierea anului şi avem veşti foarte bune legate de ceea ce înseamnă programul de investiţii, aşa cum ne-am asumat prin obiectivele de guvernare. Astfel, la sfârşitul anului 2022, cifra totală a investiţiilor se ridică la 73 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă un record pentru investiţiile din ţara noastră, din banii de la buget. Am avut 88 de miliarde alocate prin buget. Trebuie să recunoaştem că nu am reuşit să atingem obiectivul de 100%, dar ţinând cont de condiţiile în care s-a derulat activitatea economică şi bulversarea pe care a creat-o creşterea preţurilor la materiale şi, desigur, măsurile pe care le-am luat la nivelul Guvernului pentru a reuşi să acoperim, să compensăm această creştere de la materiale ne-a ajutat ca în a doua parte a anului să reuşim să gestionăm cum se cuvine domeniul investiţiilor şi, iată, să putem să avem această cifră, care practic vine şi confirmă încă un trend cât se poate de pozitiv pentru economia noastră, dincolo de creşterea economică, şi anume faptul că cea mai mare parte a bugetului nu se realizează pe consum, aşa cum eram obişnuiţi, şi, iată, investiţiile încep să aibă o contribuţie majoră la bugetul de stat”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a adăugat că un studiu Harvard arată că economia României a devenit a 19-a cea mai complexă şi sofisticată economie a lumii.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on