Ciucă: Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru aderarea la Spaţiul Schengen

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „PNL are datoria să conducă dezbaterea publică internă şi externă de aşa manieră încât să menţină încrederea românilor că suntem o parte respectată a familiei europene, care a fost solidară cu România”, a adăugat premierul.„Mai întâi despre problema cea mai arzătoare a momentului, şi anume, aderarea noastră la spaţiul Schengen: La Consiliul JAI de ieri, Europa a fost împreună cu România, dar Austria a fost împotriva Europei. România a suferit o mare nedreptate, iar o nedreptate nu poate fi niciodată definitivă. O vom îndrepta, dar pentru asta, am fost şi trebuie să rămânem uniţi! România a fost şi rămâne un partener european corect şi loial, un membru al Uniunii Europene care îndeplineşte toate criteriile de aderare la Spaţiul Schengen. Un singur stat s-a opus – Austria, care a dat o lovitură puternică solidarităţii şi unităţii europene şi a creat o problemă europeană, care trebuie soluţionată la nivel european. Toate partidele democratice din România şi toate familiile politice europene au susţinut aderarea României până în ultima clipă. Argumentele noastre foarte clare şi pertinente au fost respinse în mod total nejustificat, din raţiuni de politică internă”, a afirmat Nicolae Ciucă, în discursul susţinut la conferinţa de alegeri la organizaţia PNL Sector 3. 

El a adăugat că „România merită să intre în Spaţiul Schengen şi România va intra în Spaţiul Schengen, dar ieri României i s-a refuzat un tratament corect, un tratament echitabil, în acord cu valorile europene”.

„Românii au îndeplinit toate obligaţiile asumate, s-au comportat exemplar şi acum se simt nedreptăţiţi şi asta pe bună dreptate. Un popor nedreptăţit are nevoie de soluţii! Misiunea noastră, de azi înainte, în faţa românilor, este una singură: să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen PNL are datoria să conducă dezbaterea publică internă şi externă de aşa manieră încât să menţină încrederea românilor că suntem o parte respectată a familiei europene,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on