Clariant – Gigantul elvețian confirmă o depreciere puternică a fabricii din România, după performanțe slabe

scris astăzi, 22:25

Gigantul elvețian din industria chimică Clariant confirmă că a revizuit în scădere valoarea fabricii de bioetanol inaugurată recent în România, pe fondul performanțelor sub așteptări, estimând o pierdere cu deprecierea activelor de aproximativ 225 milioane de franci elvețieni (228,2 milioane euro) pentru exercițiul financiar în curs.

Operațiunea a fost anunțată de Profit.ro la finele anului trecut.

Clariant a finalizat o evaluare financiară a fabricii, ca parte a testului anual de depreciere realizat în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS).

În urma analizei, Clariant a concluzionat că o depreciere a valorii actuale a activelor fabricii din Podari de aproximativ 225 de milioane CHF este adecvată, pe baza întârzierii creșterii accelerate și a performanței financiare actuale.

CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Pariu pe educație. După consolidarea operațiunilor pe piața locală, focusul se mută pe piețele internaționale

Deprecierea se va reflecta în rezultatele financiare pentru întreg anul 2022.

Clariant a lansat producția la fabrica din România în vară, în urma unei investiții de peste 140 milioane de euro, din care 40 milioane de euro finanțare UE.

Fabrica, amplasată în Podari, lângă Craiova, folosește tehnologia proprietară Clariant sunliquid® pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole, însă nu a atins încă “randamentele vizate și alți parametri operaționali la scară industrială”.

CITEȘTE ȘI DOCUMENT Transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz – Anunț în plin scandal cu Viena pe Schengen

“Industrializarea noii noastre tehnologii rămâne o provocare și, prin urmare, are un impact asupra scenariilor financiare de bază,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on