Codrin Ștefănescu și Ovidiu Silaghi, chemați în instanță să povestească despre „trecutul revoluționar” al fostului deputat „Mitralieră”

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 21:50

763 citiri

Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, nu recunoaște acuzațiile de fals în declarații aduse de procurorii DNA în legătură cu modalitatea în care acesta a obținut titlul de luptător cu rol determinant în Revoluţia din 1989. Cum fostul deputat PSD a ales să se judece conform procedurii normale pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații, la cererea procurorilor, instanța îi va cita ca martori pe Codrin Ștefănescu, Ovidiu Silaghi și Romeo Raicu.

Cei trei vor vorbi în fața instanței la termenul din 30 ianuarie 2023 despre „trecutul revoluționar” al lui Cătălin Rădulescu zis „Mitralieră”.

Fostul deputat PSD s-a prezentat în instanță pentru al doilea termen de judecată pe fond în dosarul în care a fost deferit justiției alături de Adrian Sanda, fost șef al Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist și alte două persoane, membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant (Corina Denisa Tănase și Cristina Valentina Chechi).

Miza procesului este modul în care „Mitralieră” a obținut, în 2016, certificatul de „luptător cu rol determinant” în baza căruia a beneficiat ilegal de 165.640 de lei.

Cum se apără „Mitralieră”: Dosarul, deschis de fratele Ralucăi Prună

Procurorii spun că Rădulescu ar fi făcut revoluție la Pitești, unde nimeni n-a fost ucis sau rănit – de unde e golit de conținut și „rolul determinant” al acestuia.

La rândul lui, „Mitralieră” susține că a participat la Revoluție la Timișoara, încă din data de 16 decembrie 1989.

Cu privire la acuzațiile procurorilor DNA, Cătălin Rădulescu a arătat că:

  • „Procurorul de caz, Mihai Prună, a manifestat în mod constant și vădit cu ocazia audierilor de martori o atitudine represivă și inhibitoare cu scopul de a-i timora și de a pune ‘presiune psihică’ exclusiv asupra celor care fuseseră propuşi de el în apărare,

 » Aflați mai multe informații aici.