Colectiv, după șase ani și jumătate. Justiție strâmbă și cinică, procese cu amânări, sentințe întârziate și ciuntite

Principalii vinovați din dosarul Colectiv au fost condamnați definitiv. În timpul scurs de la tragedie prea puține dintre cauzele rateurilor României au fost îndreptate, deși părea că țării i s-a luat de propriile vicii.

Din poarta casei sale, cu băgăjelul făcut pentru o ședere de câțiva ani sau poate doar luni în spatele gratiilor, Cristian Popescu le vorbește jurnaliștilor, le spune „copii” și le recomandă să-și facă „traistele” și să plece: „Mai bine slugă în altă țară, decât în genunchi în țara ta”.

A fost în direct la mai toate televiziunile de știri din România și, mai devreme sau mai târziu, îl vor fi auzit fiecare dintre familiile care au pierdut pe cineva în tragedia produsă în urmă cu șase ani și jumătate în Colectiv, clubul care funcționa într-un vechi complex industrial din București, în sectorul IV, pe care, pe vremea aceea, îl conducea acest Cristian Popescu.

Șase ani și jumătate de justiție strâmbă și cinică, de procese cu amânări, de sentințe întârziate și ciuntite. Șase ani și jumătate în care destui dintre părinții victimelor din acel incendiu au murit la rândul lor fără să afle cine le-a ucis copiii. Șase ani și jumătate în care cauzele fundamentale ale acelei tragedii au continuat să macine societatea românească.

Încă există corupție în administrația publică, încă se închid dosare în justiție pentru a proteja interese bine ocrotite, încă sunt alungați profesioniștii, încă se feresc politicienii să îndrepte legi pentru a nu strica jocurile comanditarilor, încă se acceptă compromisuri criminale, încă iau foc locuri publice, încă se moare din neglijență, încă este ignorat cetățeanul.

Marii arși ai României sunt tratați, după șase ani și jumătate, tot în străinătate. România nu a fost în stare să construiască în acest timp un spital specializat. De fapt,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on