Comisia Europeană aprobă achiziţia Enel România de către PPC

Comisia Europeană a anunţat vineri că aprobă achiziţia Enel România de către Public Power Corporation S.A.”Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, dobândirea controlului exclusiv al operaţiunilor Enel S.p.A. din Italia în România („Enel România”) de către Public Power Corporation S.A. („PPC”) din Grecia. Enel România este activă în producerea, distribuţia şi furnizarea de energie electrică, precum şi în furnizarea de gaze naturale în România şi furnizarea de servicii conexe. PPC este activă în producerea, furnizarea şi distribuţia de energie electrică, în principal în Grecia. Comisia a concluzionat că achiziţia propusă nu ar ridica probleme de concurenţă, având în vedere absenţa suprapunerilor între activităţile companiilor”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Grupul italian Enel S.p.A. a semnat în martie cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (PPC) un acord pentru vânzarea tuturor participaţiilor deţinute de către Grupul Enel în România.

Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,26 miliarde de euro, ceea ce evaluează societăţile vândute la circa 1,9 miliarde de euro. În plus, suma totală poate fi ajustată conform unor clauze uzuale în astfel de tranzacţii, precum şi printr-un mecanism pentru potenţiale plăţi ulterioare, în funcţie de valoarea viitoare a activităţii de retail. Finalizarea tranzacţiei este aşteptată în trimestrul al treilea al acestui an. Planul Strategic curent al Grupului Enel vizează concentrarea asupra a 6 ţări ţintă cu potenţial ridicat de creştere.

 » Aflați mai multe informații aici.