Comisia Europeană insistă că România poate intra în Spațiul Schengen: ”Îndeplinește în totalitate cerințele”

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 13:45

1166 citiri

Comisia Europeană a subliniat luni, 5 decembrie, că Bulgaria, România şi Croaţia îndeplinesc ”în totalitate toate cerinţele” pentru a fi membre cu drepturi depline ale spaţiului de liberă circulaţie Schengen şi se aşteaptă ca cei 27 să dea undă verde primirii lor joi, 8 decembrie, în pofida faptului că unele ţări se opun, transmite EFE.

Vicepreşedintele pentru promovarea modului de viaţă european Margaritis Schinas le-a transmis, într-o conferinţă de presă, statelor membre care ”se îndoiesc” de evaluarea Comisiei Europene privind eligibilitatea în special a Bulgariei şi României de a intra în Schengen că includerea lor va duce ”în fapt la controale mai multe şi mai bune, nu la mai puţine”.

”Cred că aceasta este o parte a dezbaterii care trebuie să iasă la lumină acum, că se apropie momentul critic al deciziei. Este un mit, şi este nedrept să se proiecteze argumentul că (…) extinderea presupune mai puţine controale. Este vorba despre mai multe controale şi controale mai bune” din punct de vedere calitativ, a insistat Schinas.

Vicepreşedintele executivului european a răspuns în acest mod la rezervele formulate de Austria şi Suedia la aderarea Bulgariei şi României şi la anunţul Regatului Ţărilor de Jos că va bloca prin veto aderarea Bulgariei, notează EFE.

Schinas a subscris ”în totalitate” la afirmaţia comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, care a apreciat că cele trei ţări îndeplinesc ”pe deplin” cerinţele pentru a se alătura spaţiului Schengen.

Citește și:

USR transmite că va sesiza Comisia Europeană dacă Guvernul nu rectifică ordonanţa ce conţine “taxa pe soare”.
Conform unui comunicat al Uniunii Salvaţi România, Guvernul aplică “eronat”…

Europarlamentarul Eugen Tomac afirmă că poziţia de la acest moment a Austriei în cazul accederii României în spaţiul Schengen este una discriminatorie,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on