Companie proaspăt intrată în Europa – atacată de hackeri. Răscumpărare în bitcoin, reacție surprinzătoare

scris astăzi, 07:23

Popularitatea în creștere a mărcii chineze NIO, specializată în automobile electrice, a atras atenția hackerilor, care au accesat ilegal datele clienților, potrivit informațiilor confirmate de companie. Atacatorii au cerut o răscumpărare în bitcoin, pentru a returna datele, iar reacția chinezilor a fost una surprinzătoare.

Datele a sute de mii de clienți ai mărcii chineze NIO au fost accesate de hackeri în cursul anului 2021, constructorul fiind șantajat pentru a plăti o sumă de 2,25 milioane de dolari, în bitcoin, pentru ca datele să fie restituite și să nu fie publicate pe internet.

Informația a fost publicată de Automobilwoche, care susține că cei de la NIO au confirmat atacul: „Nio își asumă responsabilitatea pentru pierderea datelor și face tot posibilul pentru a-și sprijini utilizatorii”. Derularea întregului atac nu este foarte clară, deoarece se pare că datele au fost furate de-a lungul mai multor luni, dar cererea de răscumpărare a fost transmisă în primele zile din decembrie 2022.

Este posibil ca, în acest fel, hackerii să fi reușit să șteargă orice urmă a atacului. Conducerea companiei a decis să anunțe autoritățile din China, pentru a-i sprijini în investigația care să conducă la descoperirea autorilor, însă există și informația neconfirmată oficial că banii ar fi fost deja plătiți de companie pentru a proteja datele sensibile ale clienților, inclusiv cele referitoare la cardurile cu care s-au plătit mașinile.

CITEȘTE ȘI Cele mai vândute mașini pe piețele naționale din Europa în 2022. Dacia Sandero – lider într-o țară la care puțini s-ar fi gândit

NIO este una dintre cele mai active companii de automobile electrice, în Europa, având deja lansate două modele, totodată având inițiată o investiție într-o fabrică de baterii în Ungaria.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on