CONFIRMARE MET a cumpărat un proiect fotovoltaic de 52 MW de lângă București

Grupul MET a cumpărat un proiect de parc fotovoltaic din România gândit să aibă o putere instalată de 52 MW și aflat într-un stadiu avansat de proiectare, materializându-și astfel intenția anunțată anterior în exclusivitate pentru Profit.ro, de a intra pe piața locală a producției de energie regenerabilă.

″Proiectul de 52 MW ar putea ajunge la stadiul de “ready-to-build” până în primul trimestru al anului 2023. MET a semnat un acord pentru achiziția companiei care deține drepturile pentru un proiect fotovoltaic de 52 MW. Proiectul, care poate ajunge la o producție de energie de aproximativ 82 GWh pe an – echivalentul consumului anual din circa 50.000 de gospodării – este amplasat în sudul României, în apropiere de București și ar putea deveni operațional în 2024″, a transmis grupul.

CITEȘTE ȘI Kovesi pune ochii pe cei care încalcă sancțiunile contra Rusiei și pe fraude fiscale de miliarde

România este a patra piață unde MET Group preia proiecte de producție de energie din surse regenerabile, după tranzacții similare în Italia, Spania și Polonia.

MET a anunțat deja cumpărarea unui proiect fotovoltaic în Italia de 213 MW, în Spania a unui proiect aflat în etapa “ready-to-build” de 50 MW și, respectiv, a unui proiect de 60 MW în Polonia.

CITEȘTE ȘI FOTO Circ la Ministerul Energiei cu taxarea prosumatorilor: Liderul AUR s-a urcat la pupitrul ministrului, care nu a mai vrut să vină, după care a început să îl caute

Proiectele din Italia vor fi gestionate prin Keppel MET Renewables AG, un joint-venture care are la bază parteneriatul strategic dintre MET și Keppel Infrastructure pentru identificarea de oportunități în Europa de Vest pe segmentul producției de energie din surse regenerabile.

Proiectul fotovoltaic din România se încadrează în strategia MET Group de dezvoltare a portofoliului european de pe segmentul regenerabile,

 » Aflați mai multe informații aici.