Consiliul Concurenței analizează condițiile impuse de autoritățile locale pentru autorizarea unei activități

Consiliul Concurenței realizează un studiu pentru a analiza impactul asupra concurenței al procedurilor, emise la nivelul administrațiilor publice locale, pentru autorizarea unei activități de comercializare în zone publice.

Astfel, autoritatea de concurență va analiza în ce măsură condițiile impuse pentru a autoriza o activitate de comercializare în zone publice, respectând planurile de urbanism și regulamentele autorităților administrațiilor publice locale, pot constitui bariere ce afectează concurența, prin restricționarea accesului operatorilor economici.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

„Este important să se facă diferența între reglementările esențiale în asigurarea calității produselor și serviciilor și cele care pot restricționa dezvoltarea pieței și, implicit, pot afecta interesele consumatorilor”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

În acest context, Consiliul Concurenței invită operatorii economici să își prezinte punctul de vedere în ceea ce privește dificultățile întâmpinate în contextul demersurilor de autorizare de către primării a unei activități de comercializare în zone publice.

În cadrul studiului, autoritatea de concurență poate solicita informații și documente tuturor operatorilor implicați, dar și opinii ale autorităților publice cu atribuții în domeniile respective.

CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Conform legii, Consiliul Concurenței poate efectua studii privind domeniul său de activitate, furnizând Guvernului, publicului și organizațiilor internaționale specializate informații privind această activitate. Acest tip de instrument nu vizează încălcări ale legislației din domeniul concurenței, ci eventuale recomandări de modificare a prevederilor legale, în situația în care sunt considerate restrictive.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on