Constanţa: Autorii spargerii a trei bancomate, în două cazuri folosind explozibil, au fost..

Două persoane – un bărbat şi o femeie – arestate preventiv după ce au spart trei bancomate, în două cazuri folosind material exploziv, au fost trimise în judecată, a informat, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Prin rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor A.G.C. şi S.K., acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme şi materiale explozibile.

“Din probatoriul administrat a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în urma înţelegerii prealabile, cu complicitatea inculpatei S.K., care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la şi de la locul comiterii faptelor şi a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, inculpatul A.G.C. a distrus trei bancomate de pe raza judeţului Constanţa, în scopul de a sustrage bancnotele din interiorul acestora, în două cazuri folosind materiale explozive”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Conform sursei citate, pe 15 noiembrie 2022, noaptea, având faţa acoperită, inculpatul a provocat distrugeri cu un corp dur la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, cu scopul de a sustrage sume de bani, scop neatins ca urmare a conformaţiei constructive a bancomatului.

Pe 18 noiembrie, tot noaptea, după ce a smuls camera video de la sistemul de supraveghere al Primăriei Castelu, ulterior, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, amplasat în zonă. În urma deflagraţiei, imobilul a fost distrus, pagubele materiale ridicându-se la circa 50.000 lei, iar unitatea bancară a suferit un prejudiciu de peste 48.000 de lei. Din interiorul ATM-ului distrus a fost sustrasă suma de 1.550 de lei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on